Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karakovan balının pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Üretim zorluğu ve zaman 13. Karakovan balı, arıların kendi ürettiği peteklerde, hiçbir insan müdahalesi olmadan oluşur 13. Bal arıları, her şeyi kendileri hazırlar ve bu süreç normal bir bal üretiminin üç katı kadar zaman ve emek gerektirir 3.
- Maliyet 2. Harcanan emek ve maliyet çok fazla olduğu için, karakovan balının fiyatı diğer bal çeşitlerine göre daha yüksektir 2.
- Sınırlı miktar 1. Karakovan balı, genellikle rakımı yüksek yaylalarda üretilir ve minimum 6 ay bekletilir 3. Bu nedenle, miktarı sınırlıdır 13.
- Doğallık 5. Tamamen doğal bir bal türüdür; balmumu katkısı yoktur ve düşük nem oranı ile yüksek polen içerir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: