• Buradasın

    Sütlü Kadayıf hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sütlü kadayıf, Bursa yöresine aittir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel sütlü kadayıf nasıl yapılır?

    En güzel sütlü kadayıf yapımı için gerekli malzemeler: 500 gram tel kadayıf; 1 su bardağı eritilmiş tereyağı; 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi; 4 su bardağı toz şeker; 3 su bardağı süt. Hazırlanışı: 1. Sütü ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynatın ve soğumaya bırakın. 2. Eritilmiş tereyağının 2/3’ünü kadayıfın üzerine döküp elinizde didikleyerek karıştırın. 3. Yağlanmış fırın kabına bastırarak yayın. 4. Üzerine ceviz içini yayıp kalan kadayıfı üzerine kapatıp bastırın. 5. Kalan yağı gezdirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 6. Fırından çıkartıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. 7. Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis yapın.

    Sütlü ce kadayıf içinde ne var?

    Sütlü kadayıfın içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Kadayıf: İnce tel tel ayrılmış kadayıf hamuru. İç harç: Ceviz, fındık veya fıstık gibi yemişler. Şerbet: 2 su bardağı su, 4 su bardağı toz şeker ve birkaç damla limon suyu ile hazırlanan şerbet. Süt: 3 su bardağı süt. Tereyağı: Eritilmiş tereyağı veya margarin.