Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlaç tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı pirinç 1
- 5 su bardağı süt 1
- 3 yemek kaşığı pirinç unu 1
- 1 yemek kaşığı nişasta 1
- 1 paket vanilya 1
- 1,3 su bardağı toz şeker 1
Yapılışı:
- Nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kapta karıştırın 1.
- İçine sütü yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpın 1.
- Pirinci ayıklayın ve 1,5 bardak suda haşlayın, suyunu çekip yumuşayınca hazırladığınız sütlü karışımı pirince ekleyin 1.
- Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın 1.
- Sütlaçı kâselere paylaştırarak fırın tepsisine koyun ve biraz ılımasını bekleyin 1.
- Fırın tepsisine kâselerin yarısına gelinceye kadar su ilave edin 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin ve soğuk servis edin 1.
Alternatif olarak, fırınsız sütlaç tarifi için:
- 1 lt + 1 su bardağı sütü tencereye alıp içine pirinci ekleyin 2.
- Kısık ateşte sık sık karıştırarak pirinçler yumuşayana kadar pişirin 2.
- Şekerini ekleyip karıştırın 2.
- 1 bardak sütün içinde pirinç ununu eritin 2.
- Bu karışımı pirinçli sütün içine yavaş yavaş ekleyip karıştırın 2.
- Kıvamını alana kadar karıştırarak pişirin 2.
- Karışımı cam kaselere pay edin ve oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba kaldırın 2.
- Üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: