Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırın sütlaç yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Yumurta sarısı: Yumurta sarısı, sütlacın üzeri kızarması için kullanılabilir 12. Bunun için, yumurta sarısını nişasta ile karıştırıp sütlaca azar azar eklemek gerekir 2.
- Kıvam: Çok sıvı bir karışım, fırında kabarıp taşma riskini artırır 2. Bu nedenle, karışımı ocakta biraz koyulaştırmak faydalı olabilir 2.
- Kapların doluluğu: Sütlaç kaplarını tamamen doldurmamak, pişme sırasında kabarma meydana gelebileceği için taşma riskini azaltır 23.
- Fırın ayarı: Fırın sütlaç, fansız programda pişirilmelidir 2. Fanlı ayar, üst kısmın hızlı kuruyup çatlamasına veya iç kısmın tam pişmemesine neden olabilir 2.
- Kızartma süresi: Önceden ısıtılmış 200-220°C fırında 10-15 dakika içinde sütlacın üzeri kızarır 23.
- Soğutma: Fırın sütlaç, oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılmalıdır 3. Fırından çıkar çıkmaz buzdolabına koymak, sütlacın lezzetini etkileyebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: