Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlaç yapmanın püf noktaları şunlardır:
- Pirinçleri yıkayın: Pirinçleri suda bekletmeden, sadece yıkayın 13.
- Şekeri en son ekleyin: Şekeri sütlacın altını kapatmadan hemen önce eklemek, pirincin sertleşmesini önler 1.
- Sübye kullanın: Orijinal tarif için pirinç ve suyu 24 saat bekletip rondodan geçirerek elde edilen sübye, doğal kıvam verici olarak kullanılır 1.
- Yumurta sarısı ekleyin: Fırın sütlaç yapacaksanız, yumurta sarısını süt ile karıştırıp ekleyebilirsiniz 1.
- Kabuk bağlamasını bekleyin: Fırın sütlaç kaselerinin üstünün kabuk bağlamasını sağlayarak, daha hızlı ve homojen bir şekilde yanmasını bekleyin 1.
- Soğuk süt kullanın: Sütlacı yapmadan önce sütü tamamen soğutun 1.
- Yağlı süt kullanın: Daha zengin bir aroma için tam yağlı süt tercih edin 1.
- Tahta kaşık kullanın: Pirinçleri ekledikten sonra tahta kaşık kullanmak, pirinçlerin kırılmamasını sağlar 1.
- Fırın tepsisine su ekleyin: Fırın sütlaç yaparken, sütlaç kaselerini dizdiğiniz tepsiye sıcak su ekleyin, bu sayede sütlaç kaplarınız patlamaz ve sütlacın kuruması önlenir 1.
- Nişastayı açın: Nişastayı bir kap içerisinde soğuk süt veya su ile karıştırarak açın ve ardından karışıma ilave edin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: