Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt böreğinin püf noktaları şunlardır:
- Yumurtaları ve unlu karışımı sıcak süte eklerken sürekli karıştırmak 1. Bu, yumurtaların pişmesini ve karışımın kesilmesini önler 1.
- Hamuru uzun süre yoğurmak 2. Hamurun içindeki yumurta ve unun iyice özdeşleşmesi önemlidir 2.
- Hamuru dinlendirerek kullanmak 2. Hamur yeterince dinlenmediğinde, yeterli incelikte açılması zorlaşır ve parçalanır 2.
- Yufkaları eşit boy ve kalınlıkta açmak 2. Tüm yufka katlarının aynı incelikte olması, böreğin her katının eşit olarak pişmesini sağlar 2.
- Haşlama suyuna tuz eklemek 2. Yufkaların dağılıp parçalanmaması için haşlama suyuna tuz koymak gereklidir 2.
- Haşlanan yufkaları soğuk suya sokmak 2. Bu işlem, yufkaların hamur haline gelmesini ve birbirine yapışmamasını sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: