Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sushi yaprak yosunu (nori) kullanmak için şu adımlar izlenebilir:
- Sushi pirincini hazırlayın 23. Pirinci yıkayıp suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın 23.
- Nori yaprağını hazırlayın 3. Sushi sarma matının üzerine nori yaprağını tırtıklı kısmı içe gelecek şekilde yerleştirin 3.
- Pirinci yayın 3. Ellerinizi soğuk suya batırıp pirinçten bir avuç alın ve nori yaprağının üzerine, kenarlardan boşluk bırakarak, ince ve eşit bir tabaka halinde yayın 23.
- İç malzemeleri yerleştirin 23. Nori yaprağının size yakın kenarına salatalık, avokado, havuç gibi malzemeleri çok kalın olmayacak bir sıra halinde yerleştirin 23.
- Rulo şeklinde sarın 23. Nori yaprağını streç filmle birlikte kaldırıp malzemelerin üzerine kapatın, elinizle sıkıca bastırarak rulo şeklinde sarın 23.
- Dilimleyin 23. Keskin ve güçlü bir bıçakla ruloyu 5 parçaya kesin 23.
Nori, genellikle sushi ve maki roll yapımında kullanılır 4. Ayrıca, salatalara eklenerek farklı lezzetler yaratılabilir veya atıştırmalık olarak tercih edilebilir 4.
Nori tüketirken, yüksek I- (tuzruhu) içeriği nedeniyle tiroid fonksiyonları üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği için dengeli ve kontrollü miktarda tüketmek önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: