Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Suriye ve Türkiye yemekleri tamamen aynı değildir, ancak bazı benzerlikler ve etkileşimler bulunmaktadır 13.
Benzerlikler:
- Kebaplar ve köfteler 3. Suriye mutfağında kebaplar ve köfteler önemli bir yer tutar ve bu yemekler genellikle lokantalarda ızgara yöntemiyle hazırlanır 3.
- Hamur işleri 3. Tandır ekmeği, lahmacun, etli ekmek, pide, mantı ve börekler her iki mutfağın da sevilen hamur işlerindendir 3.
Etkileşimler:
- Göçmen yemekleri 14. Suriye'den Türkiye'ye göç eden kişiler, kendi yöresel yemeklerini de beraberinde getirmişlerdir 14. Örneğin, "Dönüşüm Mutfağı" projesinde Türk ve Suriyeli kadınlar birbirlerine özgü yemekler yapmışlardır 4.
Farklılıklar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: