Buradasın
Sürdürülebilir gastronomi uygulamaları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sürdürülebilir gastronomi uygulamaları şunlardır:
- Yerel ve mevsimsel ürünlere öncelik verme 12.
- Gıda israfını en aza indirme 12.
- Çevreye verilen zararı önleme 12.
- Organik tarım ürünlerini kullanma 14.
- Menü planlamalarında israfı en aza indirme 1.
- A enerji verimliliği sınıfında mutfak ekipmanları kullanma 1.
- Su tüketimini azaltma 1.
- Lojistik ve taşıma süreçlerini çevreye duyarlı hale getirme 1.
- Geri dönüştürülebilir ve kompostlanabilir malzemeler kullanma 12.
- Teknolojiden yararlanma (akıllı tarım, karbon ayak izini ölçme ve gıda israfını önleme uygulamaları) 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: