Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastronomide sürdürülebilirlik, gıda üretimi, dağıtımı, tüketimi ve atık yönetimi süreçlerinde çevreye duyarlılığı, yerel kaynakların korunmasını ve toplumsal refahı ön planda tutan bir yaklaşımdır 1.
Sürdürülebilir gastronominin temel unsurları:
- Yerel ve mevsimsel gıdaların kullanımı: Taze ve işlenmiş ürünlerin daha az kullanılması 2.
- Organik ve sürdürülebilir tarım ürünleri: Kimyasal gübre ve ilaç kullanılmadan yapılan üretim 2.
- Gıda israfının en aza indirilmesi: Gıda döngülerinin güçlendirilmesi ve israfın önlenmesi 2.
- Enerji ve su tasarrufuna yönelik yöntemler: Verimli su ve enerji kullanımı, atıksız uygulamalar 1.
- Etik hayvancılık ve deniz ürünleri: Hayvanların etik yöntemlerle yetiştirilmesi 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: