Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastronomi turizmi, yeni bir yiyecek ve içecek deneyimi yaşamak için seyahat motivasyonu yaratan ve seyahat davranışlarının şekillenmesinde etkili olan bir turizm türüdür 123.
Bu turizm türü, aşağıdaki unsurları içerir:
- Yerel mutfak kültürü: Turistik ürüne dönüştürülen yerel ürünlerin ve yemeklerin deneyimlenmesi 25.
- Aktiviteler: Yerel pazar ziyaretleri, yiyecek-içecek festivalleri, yemek yapma dersleri, şarap tadımı gibi etkinlikler 245.
- Kültürel keşif: Bir ülkenin veya bölgenin kültürünü, tarihini ve toplumunu tanıma fırsatı sunması 45.
Gastronomi turizmi, kültür turizminin bir alt kümesi olarak kabul edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: