• Buradasın

    Sultan kebabi yufkayla mı yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, sultan kebabı yufkayla yapılır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sultan kebabı ve bohça kebabı aynı mı?

    Sultan kebabı ve bohça kebabı aynı yemeği ifade eder.

    Yufkalı kebap nasıl yapılır?

    Yufkalı kebap yapımı için gerekli malzemeler: 300 gram kuşbaşı kuzu eti; 1 patlıcan; 2 havuç; 1 patates; kekik, karabiber, pul biber, tuz; 2 yufka; kaşar peyniri (rendelenmiş). Beşamel sos için: 2 su bardağı süt; 2 yemek kaşığı un; 2 yemek kaşığı tereyağı; karabiber, tuz. Yapılışı: 1. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini kavurun. 2. Patates, patlıcan ve havucu soyup küp şeklinde doğrayın ve ayrı ayrı kızartın. 3. Sotelenmiş et, kızarmış olan patlıcan, patates ve havuçları harmanlayın ve baharatlarını ilave ederek iyice karıştırın. 4. Yufkayı dörde bölün, böldüğünüz her yufkanın ortasına hazırlamış olduğunuz harçtan koyun ve bohça gibi katlayıp ters çevirerek fırın tepsisine dizin. 5. İkinci yufkayı da aynı işlemi yapın. 6. Beşamel sos için, tencereye tereyağı koyun ve un ilave edin, unu kavurun. 7. Kavrulan unun içine süt ilave edin ve karıştırarak pişirin. 8. Pişirdiğiniz beşamel sostan, yufkaların üzerine ikişer kaşık koyun ve tepsiyi sıcak fırına sürün. 9. Üzerindeki sos kızarınca fırından çıkarıp, rendelenmiş kaşar peynirinden üzerlerine koyun ve tekrar fırına sürün. 10. Kaşar peynirleri eridiğinde fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin. Alternatif yufkalı kebap tarifleri için aşağıdaki sitelerden de faydalanabilirsiniz: kebap.gen.tr: Yufkalı kebap yapımında dikkat edilmesi gerekenler ve adım adım tarif. kibrishaber.com: Yufkalı şiş kebap tarifi. mutfakmaceralarim.com: Yufkalı kebap tarifi.

    Sultan Kebabı'nın içine hangi sebzeler konur?

    Sultan Kebabı'nın içine genellikle bezelye, havuç, patates gibi sebzeler konur.

    Sultan Kebabı nerenin meşhur yemeğidir?

    Sultan Kebabı, Osmanlı mutfağına ait bir yemektir.