Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sülfite duyarlı olanların yememesi gereken bazı gıdalar şunlardır:
- İşlenmiş gıdalar: Turşu, soslar, salata sosları 12.
- Deniz ürünleri: Kabuklu deniz ürünleri, balık, kurutulmuş morina, istiridye, ıstakoz, somon, tarak, karides 12.
- Alkollü içecekler: Elma şarabı, bira, şarap, şarap soğutucuları 12.
- Kurutulmuş meyveler ve konserve gıdalar: Kurutulmuş meyveler, konserve sebzeler, meyveler ve jöleler 13.
- Kolaylık gıdaları: Fırınlanmış ürünler, pizza kabukları, patates kızartması, patates püresi karışımları 12.
Sülfite duyarlılık durumunda, kesin bir teşhis ve uygun bir diyet için bir tıp uzmanına danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: