• Buradasın

    Hangi meyveler sülfit içerir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bazı meyveler doğal olarak sülfit içerir: çilek, böğürtlen, erik, hindistan cevizi ve diğer meyveler 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sülfit neden zararlı?

    Sülfit, bazı durumlarda zararlı olabilir çünkü: 1. Solunum yollarını tahriş eder: Sülfitler, akciğerlerde bronşların daralmasına yol açabilir ve astım semptomlarını kötüleştirebilir. 2. Alerjik reaksiyonlara neden olabilir: Bazı kişilerde sülfitlere karşı alerjik reaksiyonlar görülebilir ve bu reaksiyonlar arasında kurdeşen, şişme, mide ağrısı ve nadiren anafilaksi bulunur. 3. Gıda intoleransına yol açar: Sülfit hassasiyeti, gıda intoleransı belirtileri ile kendini gösterebilir. Güvenli tüketim için, sülfit içeren gıdaların etiketlerini kontrol etmek ve sülfitlere karşı duyarlılığı olan kişilerin bu gıdalardan kaçınması önerilir.

    Sülfite duyarlı olanlar ne yememeli?

    Sülfite duyarlı olanların yememesi gereken bazı gıdalar şunlardır: İşlenmiş gıdalar: Turşu, soslar, salata sosları. Deniz ürünleri: Kabuklu deniz ürünleri, balık, kurutulmuş morina, istiridye, ıstakoz, somon, tarak, karides. Alkollü içecekler: Elma şarabı, bira, şarap, şarap soğutucuları. Kurutulmuş meyveler ve konserve gıdalar: Kurutulmuş meyveler, konserve sebzeler, meyveler ve jöleler. Kolaylık gıdaları: Fırınlanmış ürünler, pizza kabukları, patates kızartması, patates püresi karışımları. Ayrıca, sülfitler bazı ilaçların ve nebulizatör çözeltilerinin içeriğinde de bulunabilir. Sülfite duyarlılık durumunda, kesin bir teşhis ve uygun bir diyet için bir tıp uzmanına danışmak önemlidir.

    Sülfit hangi besinlerde bulunur?

    Sülfit çeşitli besinlerde doğal olarak veya koruyucu madde olarak bulunabilir. İşte bazı sülfit kaynakları: Meyveler: Kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir. Sebzeler: Sarımsak, soğan, pırasa, taze soğan, brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, lahana, kırmızı lahana, kara lahana, turp, şalgam. Deniz ürünleri: Çoğu balık türü ve karides, midye gibi kabuklu deniz ürünleri. Yumurta ve süt ürünleri: Bütün yumurta, peynir, süt, yoğurt, kefir. Tahıllar: Arpa, yulaf, buğday ve bu tahıllardan yapılan unlar. İçecekler: Hindistan cevizi sütü, üzüm ve domates suyu. Baharatlar: Toz köri ve toz zencefil. Ayrıca, sülfitler fermente edilmiş yiyecek ve içeceklerde, örneğin şarap, bira ve elma şarabında da bulunabilir.