Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sulu şeftalinin yenmeme nedenleri şunlar olabilir:
- İshal riski: Şeftali, yüksek lif içeriği nedeniyle sağlıklı bir sindirim sistemini desteklerken, fazla tüketildiğinde ishale yol açabilir 12.
- Alerjik reaksiyonlar: Şeftali kabuğundaki tüyler bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir 2.
- Böbrek yükünü artırma: Yüksek potasyum içeriği, aşırı tüketildiğinde böbreklerin yükünü artırabilir ve böbreklere zarar verebilir 12.
- Pestisit kalıntıları: Şeftalinin üretiminde kullanılan zirai ilaçlar, iyice yıkanmadan tüketildiğinde mide bulantısı, karın ağrısı ve zehirlenmeye yol açabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: