Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeker (sugar) çeşitli nedenlerle kullanılır:
- Tatlandırıcı: Şeker, yiyecek ve içeceklere tatlılık katmak için kullanılır 25.
- Tekstür ve hacim: Kek, bisküvi gibi ürünlerde şeker, hacim ve istenen ağız hissini sağlar 13.
- Renk: Şeker, pişirme sırasında Maillard reaksiyonu ve karamelizasyon yoluyla yiyeceklerin kahverengi renk almasını sağlar 13.
- Koruyucu: Şeker, humektant olarak işlev görerek suyun tutulmasını sağlar ve böylece bakterilerin, küflerin ve mayaların büyümesini önleyerek ürünlerin raf ömrünü uzatır 13.
- Fermentasyon: Alkollü içeceklerin üretiminde şeker, mayaların etkisiyle etil alkole dönüştürülür 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: