Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şekerin kullanım alanlarından bazıları şunlardır:
- Tatlandırıcı 45. Beyaz ve kahverengi kristal şekerler, ev yemeklerinde ve gıda endüstrisinde tatlandırıcı olarak kullanılır 4.
- Doku ve hacim 24. Şeker, birçok gıdanın dokusunu ve ağız hissini iyileştirir, hacim kazandırır ve hafiflik sağlar 24.
- Renk 4. Şeker, ısıtma sırasında gıdalarla reaksiyona girerek kahverengi renk ve arzu edilen lezzeti oluşturur 4.
- Koruyucu 13. Şeker, nem emici özelliği sayesinde bakterilerin büyümesini önleyerek gıdaların raf ömrünü uzatır 13.
- Alkol üretimi 5. Şeker, üzüm, tahıl, bal ve meyvelerde bulunan şekerlerin mayalar tarafından etanole (alkol) dönüştürüldüğü fermantasyon sürecinde kullanılır 5.
- İlaç kaplama 1. Şeker, ilaçlarda kaplama, hacim veya doku ekleme ve lezzetlendirme amacıyla kullanılır 1.
- Yara tedavisi 1. Açık yaralara uygulandığında, yaranın nemini emerek bakterilerin büyümesini önler 1.
- Pest kontrolü 1. Şeker, böcekleri çekmek ve onları yok etmek için kullanılır 1.
- İnşaat malzemeleri 1. Şeker kamışı küspesi, parçacık levha yapımında kullanılır 1.
- Biyoplastik 1. Şeker kamışı, gıda ve içecek ambalajları, akustik paneller ve uçak parçaları gibi çeşitli sert ve esnek malzemelerde kullanılan biyoplastiklerin üretiminde kullanılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: