Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Suda haşlama ve buharda pişirme yöntemleri, yiyecekleri sıvı ile pişirme teknikleridir, ancak farklı şekillerde çalışırlar:
- Suda Haşlama: Yiyecekler doğrudan sıcak suya veya kaynamış suya konularak pişirilir 13. Bu yöntemde yiyecekler suyun içinde kalır 1. Genellikle sebzeler, makarna, yumurta ve et gibi yiyeceklerin pişirilmesinde kullanılır 2.
- Buharda Pişirme: Yiyecekler, sıcak suya doğrudan maruz kalmak yerine, su buharının yükseldiği bir tencereye veya özel bir buharla pişirme makinesine yerleştirilir 13. Buhar sayesinde yiyecekler yavaş yavaş pişer 1. Bu yöntemde yiyeceklerin içindeki nem korunur ve daha sağlıklı bir pişirme sağlanır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: