Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buharda haşlama aparatını kullanmak için şu adımlar takip edilebilir:
- Pişirme işlemi için tencereye bir miktar su koyun 13.
- Tencereye yerleştirdiğiniz buharda haşlama aparatının bacaklarının boyunu geçecek miktarda su koymamaya özen gösterin 3.
- Aparatın yapraklarını açarak üzerine buharda pişirmek istediğiniz sebzeleri yerleştirin 3.
- Tencerenin kapağını kapatın ve ocağı açın 3.
- Sebzelerin pişme süresi, sebzelerin çeşidine göre 15-20 dakika kadar sürer 3.
Buharda haşlama aparatını kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Pişirme işlemi sırasında tencerenin kapağı sık sık açılmamalıdır 1. Aksi halde gıdaların buharda pişme süresi uzayabilir 1.
- Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra tencere ocaktan alınıp bir kenara bırakılarak ılımaya bırakılmalıdır 1.
- Ilıyan tencerenin kapağı açılıp aparatın orta kısmında bulunan kulptan tutularak aparat tencereden çıkarılmalıdır 1.
Buharda haşlama aparatları, farklı boy ve ebattaki tencerelere uygun ölçülerden üretilir 1. Bu nedenle, buharda haşlama aparatı satın almadan önce ürünün ve tencerenin ölçülerine dikkat etmek gerekir 1.
Buharda haşlama aparatının temizliği için bazı modeller bulaşık makinesinde yıkanabilirken bazı modeller elde yıkanmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: