Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sucuk üretiminde genellikle aşağıdaki akış şeması kullanılır:
- Hamur Hazırlama: Et ve yağlar doğranır, baharat ve kürleme tuzları eklenir, homojen karışım elde edilene kadar karıştırılır 15.
- Bekletme: Karışım 0-4°C'de 8-12 saat bekletilir 15.
- Doldurma: Karışım doğal (sığır ince bağırsağı) veya yapay kılıflara doldurulur 15.
- Fermantasyon (Olgunlaşma): Ürün, kendine özgü lezzet ve dayanıklılığın kazanıldığı bu aşamada, kontrollü sıcaklık ve nem koşullarında bekletilir 125.
- Kurutma: Fermantasyonun ardından kurutma işlemi yapılır 15.
- Paketleme: Ürünler ambalajlanır 15.
- Depolama: Geleneksel sucuk 10-12°C'de, vakumlanmış sucuk ise 2-4°C'de saklanır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: