Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Su böreği tadında sodalı börek yapmak için gerekli malzemeler:
- 5 adet yufka 1;
- 2 adet yumurta 1;
- 2 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- yarım su bardağı yoğurt 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- iç harcı için beyaz peynir ve maydanoz 1;
- üzeri için 1 şişe maden suyu 1.
Yapılışı:
- Bir kabın içine sos malzemelerini alıp güzelce çırpın 1.
- Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine 1 adet yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serin 1.
- Diğer yufkaları 4 parça olacak şekilde bölün ve 8’li grup olacak şekilde ikiye ayırın 1.
- Yufkaların 8 parçasını sosa batırıp tepsideki yufkanın üzerine gelişi güzel döşeyin 1.
- Üzerine peynir-maydanoz karışımını serpin 1.
- Kalan 8 yufkayı da aynı şekilde sosa batırıp üst kısmı olacak şekilde yerleştirin 1.
- En alttaki yufkanın kenarlarını üstüne doğru kapatıp üzerine ayrılan sostan sürün 1.
- Bıçakla dilimleyip 1 şişe maden suyunu her yerine gelecek şekilde dökün ve 5 dakika bekletin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: