Yufkasız börek nasıl yapılır?
Yufkasız börek yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet patates; 1 adet kuru soğan; 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir (isteğe bağlı lor peyniri); 2 adet yumurta; Yarım paket kabartma tozu; 3 yemek kaşığı un; Yarım çay bardağı su; 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber; 1 çay kaşığı çörek otu; Yarım yemek kaşığı tereyağı (tavanın tabanını yağlamak için). Yapılışı: 1. Patates ve kuru soğanın kabuklarını soyup rendeleyin. 2. Derin bir kaba alıp üzerine yumurtaları kırın. 3. Rendelenmiş beyaz peynir, un, kabartma tozu, su ve baharatları ekleyin. 4. Malzemeleri güzelce karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. 5. Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağı ile tabanını güzelce yağlayın. 6. Hazırladığınız börek harcını tavaya dökün ve spatula yardımıyla düzeltin. 7. Üzerine çörek otu veya susam serpiştirin. 8. Çok kısık ateşte, tavanın kapağını kapatarak pişirmeye başlayın. 9. Yaklaşık 12-15 dakika sonra alt kısmı kızardığında, böreği bir tabak yardımıyla ters çevirin. 10. Tavayı tekrar hafifçe yağlayarak böreğin diğer yüzünü tavaya yerleştirin. 11. Alt kısmı da güzelce kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika daha pişirin. Böreği sıcak servis ederek çay, domates, salatalık ve zeytin gibi kahvaltılıklarla sunabilirsiniz.
Yufkasız börek nasıl yapılır?