Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufkadan börek yaparken sos hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt 15;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 15;
- 1 adet yumurta 15;
- 1/2 çay kaşığı tuz 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı) 1;
- 1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı) 1.
Hazırlanışı:
- Bir karıştırma kabına yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyin 1.
- Malzemeleri bir çırpıcı veya çatal yardımıyla iyice çırpın 1.
- Tuz ve karabiberi ekleyin 1. Sirke eklemek isterseniz onu da ilave edin 1.
- Tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin 1.
- Hazırladığınız sosu kullanmadan önce 5-10 dakika dinlendirin, böylece malzemelerin aromasının birbirine karışmasını sağlamış olursunuz 1.
Bu sos, yalnızca börek yapımında değil, aynı zamanda su böreği, gözleme, pastane tarzı poğaçalar ve baklava gibi tatlılarda da kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: