Su böreği tadında sodalı börek yapmak için gerekli malzemeler: 5 adet yufka; 2 adet yumurta; 2 su bardağı süt; 1 su bardağı sıvı yağ; yarım su bardağı yoğurt; 1 çay kaşığı tuz; iç harcı için beyaz peynir ve maydanoz; üzeri için 1 şişe maden suyu. Yapılışı: 1. Bir kabın içine sos malzemelerini alıp güzelce çırpın. 2. Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine 1 adet yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serin. 3. Diğer yufkaları 4 parça olacak şekilde bölün ve 8’li grup olacak şekilde ikiye ayırın. 4. Yufkaların 8 parçasını sosa batırıp tepsideki yufkanın üzerine gelişi güzel döşeyin. 5. Üzerine peynir-maydanoz karışımını serpin. 6. Kalan 8 yufkayı da aynı şekilde sosa batırıp üst kısmı olacak şekilde yerleştirin. 7. En alttaki yufkanın kenarlarını üstüne doğru kapatıp üzerine ayrılan sostan sürün. 8. Bıçakla dilimleyip 1 şişe maden suyunu her yerine gelecek şekilde dökün ve 5 dakika bekletin. 9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Püf noktaları: Sade soda kullanılmalı, meyveli soda kullanılmamalıdır. Soda, böreğin kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlar. Böreğin üstü fırından çıktıktan sonra sertleşirse, üstü örtüp dinlendirerek yumuşatılabilir.