Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Stroganov soslu et pişirmek için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 750 gram dana bonfile 1
- 3 adet soğan 1
- 3 adet kırmızı biber (etli) 1
- 1 paket soya filizi 1
- 3 diş sarmısak 1
- 3 yemek kaşığı konserve mısır 1
- 3 yemek kaşığı soya sosu 1
- Sıvı yağ 1
Hazırlanışı:
- Etleri parmak büyüklüğünde doğrayın 1.
- Yağı kızdırıp içine etleri atarak 5 dakika pişirin 1.
- Ardından soğan ve sarmısağı ekleyin, 5 dakika sonra soya filizi ekleyin 1.
- 5 dakika sonra kalan sebzeleri ekleyin ve soya sosunu ilave edin 1.
- Etler iyice piştikten sonra servis yapın 1.
Alternatif olarak, Rus sığır stroganov tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Tuz ve karabiberle marine edilmiş sığır eti şeritlerini büyük bir tencerede tereyağında yarı saydam olana kadar soteleyin 2.
- Mantarları ekleyip yaklaşık 2 dakika veya çökene kadar soteleyin 2.
- Sığır eti şeritlerini ekleyin ve 5 dakika soteleyin 2.
- Unu karıştırın 2.
- Küçük bir kapta kuru hardal ve domates salçasını karıştırıp tavaya dökün 2.
- Kaynayana kadar pişirin, ısıyı azaltın ve 15 dakikadan fazla pişirmeyin (veya sığır eti istediğiniz kıvama gelene kadar) 2.
- Temperlenmiş ekşi kremayı birkaç kepçe sıcak pişirme sıvısı ile karıştırın 2.
- Şarap kullanıyorsanız, ekşi kremaya ekleyin 2.
- Temperlenmiş karışımı tavayla karıştırıp koyulaşana kadar ısıtın 2.
- Baharatları ayarlayın ve yanında tavada kızartılmış patates, dilimlenmiş turşu ve daha fazla ekşi krema ile servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: