Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Stick şeker üretimi şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Şeker Hamuru Hazırlama: Su ve şeker karıştırılarak şeker hamuru hazırlanır ve bu karışım yüksek sıcaklıkta kaynatılır 1.
- Yoğurma: Soğuyan şeker hamuru, özel bir makinede yoğrularak istenen kıvama getirilir 1.
- Şekillendirme: Yoğrulan hamur, şekillendirme makinelerinde çubuk şeklini alacak şekilde işlenir 12.
- Kurutma: Şekillendirilen çubuklar, kurutma fırınlarında nemlerini kaybederek sertleşmeleri için kurutulur 1.
- Paketleme: Kuruyan ve sertleşen çubuklar, tek kullanımlık ambalajlara steril ve taze kalacak şekilde paketlenir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: