Sous şef (su şefi), profesyonel mutfaklarda birincil şefin (executive chef) asistanı olarak çalışan kişilere verilen mesleki unvandır 123.
Sous şefin bazı görevleri şunlardır:
- Menü hazırlama 123. Şefin sağ kolu olarak menü hazırlama sürecinde yer alır 123.
- Araştırma ve geliştirme 12. Araştırma ve geliştirme çalışmalarına yardımcı olur 12.
- Servis ve mutfak kontrolü 12. Servis ve mutfakta hatalı giden bir durum olduğunda müdahale eder 12.
- Malzeme satın alma 123. Malzeme satın alma kısmında görev yapan kişileri denetler, siparişleri kontrol eder ve yeni siparişler verebilir 123.
- Personel yönetimi 123. Mutfaktaki kişilerin uyumlu çalışmasını sağlar, personellerin görevlerini takip eder ve gerektiğinde servis personelini uyarır 123.
- Müşteri iletişimi 12. Müşteri iletişimi konusunda bilgilendirme yapar 12.
- Zamanlama kontrolü 12. Yemek hazırlama ve servis zamanlamalarını kontrol eder 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: