• Buradasın

    Sot Antep usulü nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming copper pan filled with golden-brown sautéed liver, diced onions, and vibrant red and green peppers, resting on a traditional Turkish kitchen counter with a wooden spoon nearby.
    Antep usulü sote tarifi için birkaç farklı seçenek bulunmaktadır. İşte iki örnek:
    1. Antep Usulü Acılı Tavuk Sote:
      • Malzemeler: Tavuk, soğan, biber, domates, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, maydanoz 1.
      • Yapılışı:
        • Soğanı, biberi ve sarımsağı yağda kavurun 2.
        • Pembeleşince domatesi ekleyip yumuşamasını bekleyin 2.
        • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin 2.
        • Közlenmiş patlıcanları ekleyip karıştırın ve ateşten alın 2.
        • Servis ederken üstüne maydanoz serpin 2.
    2. Antep Usulü Ciğer Sote:
      • Malzemeler: Kuzu ciğeri, soğan, sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, maydanoz 4.
      • Yapılışı:
        • Ciğerin üzerindeki zarlar ve sinirler temizlenip küçük küpler halinde doğranır ve su ile yıkanır 4.
        • Soğanlar yarım halka, sarımsaklar ince ince doğranır 4.
        • Zeytinyağı ısındıktan sonra soğanlar kavrulur, pembeleşince sarımsaklar eklenir 4.
        • Doğranmış ciğerler eklenir ve yüksek ateşte sote edilir 4.
        • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir, karıştırılır 4.
        • Tavaya bir çay bardağı su eklenir ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir 4.
        • Üzerine maydanoz serpilerek servis edilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Antep usulü dürüm nasıl yapılır?

    Antep usulü dürüm yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram et suyu ile haşlanmış nohut; yarım çay bardağı et suyu; 1 yemek kaşığı salça; biraz sıvı yağ; 1 çay kaşığı dolusu pul biber; 1 çay kaşığı dolusu karabiber; 1 çay kaşığı dolusu kimyon; 1 çay kaşığı dolusu tuz; salatası için 2 adet domates, yarım marul, 2 adet salatalık, 1 adet soğan, yarım demet maydanoz; içine eklemek için 3-4 adet kızartılmış patates; dürüm için lavaş ya da sıcak pide ekmeği. Yapılışı: 1. Et suyu ile haşlanmış nohutları çatal yardımıyla hafif taneli kalacak şekilde ezin. 2. Tavaya yağ koyup ısıtın, salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve baharatları ekleyin. 3. Kavurduğunuz salçalı sosun içine ezdiğiniz nohutları ekleyin ve yarım çay bardağı et suyunu ekleyip birbiri ile özleşene kadar kavurun. 4. 3-4 adet patatesi kızartın. 5. Salata malzemelerini çok ince olmayacak şekilde doğrayın. 6. Lavaş veya tırnaklı pide ekmeğini alın. 7. Üzerine önce nohudu, ardından salatayı ve en son patates kızartmasını koyun. 8. Üstüne pul biber ve tuz serpiştirip sarın. Nohut dürümünün baharat miktarlarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

    Sot ne demek?

    Sot kelimesi İngilizce'de farklı anlamlara gelebilir: Ayyaş, alkolik kimse. Ayyaş olmak, içkiye yatırmak, alem yaparak harcamak. Sarhoş. Direngen. Sabit, yerleşik, ayarlı (İskoçça). Ziyadesiyle, fazlasıyla, aynen, kesinlikle (İskoçça). Ayrıca, SOT kısaltması çeşitli alanlarda farklı anlamlara gelebilir, örneğin: Small Outline Transistor (küçük anahat transistör). Toksikoloji Derneği (Society of Toxicology). Arnavutça'da ise "sot" kelimesi "bugün" anlamına gelir.

    Antep usulü doğrama nasıl yapılır?

    Antep usulü doğrama yapmak için gerekli malzemeler: 250 gram kuşbaşı et; 2-3 patlıcan; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 kuru soğan; 2 domates; 1 su bardağı haşlanmış nohut; 4 diş sarımsak; 1 limon; kuru nane. Yapılışı: 1. Yağda etler kavrulur, kavrulan etin üzerine diş diş doğranmış soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar kavrulur. 2. Bu karışımın içine salça konur, kokusu çıkana kadar karıştırılır ve soyulup doğranan domatesler 1 su bardağı suyla eklenerek domatesler solana kadar pişirilir. 3. Nohut ve sarımsak eklenir, üzerine 3 su bardağı su eklenir ve yemek bir taşım kaynadıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar eklenir. 4. Malzemelerin hepsi pişene kadar kaynatılır, pişmeye yakın 1 limon sıkılır ve kavrulan nane yemeğin üzerine gezdirilir. 5. Yanında pilavla servis edilebilir. Antep usulü doğrama tarifinin farklı versiyonları da bulunmaktadır.
    A steaming pan of sizzling sautéed liver and peppers in a Turkish kitchen, with a wooden spoon resting beside it.

    Sotme ne demek?

    Sotme kelimesi farklı bağlamlarda farklı anlamlara gelebilir: Yöresel bir söz. Arnavutça bir kelime. İnternet argosu. Roman adı.