Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü sote tarifi için birkaç farklı seçenek bulunmaktadır. İşte iki örnek:
- Antep Usulü Acılı Tavuk Sote:
- Malzemeler: Tavuk, soğan, biber, domates, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, maydanoz 1.
- Yapılışı:
- Antep Usulü Ciğer Sote:
- Malzemeler: Kuzu ciğeri, soğan, sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, maydanoz 4.
- Yapılışı:
- Ciğerin üzerindeki zarlar ve sinirler temizlenip küçük küpler halinde doğranır ve su ile yıkanır 4.
- Soğanlar yarım halka, sarımsaklar ince ince doğranır 4.
- Zeytinyağı ısındıktan sonra soğanlar kavrulur, pembeleşince sarımsaklar eklenir 4.
- Doğranmış ciğerler eklenir ve yüksek ateşte sote edilir 4.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir, karıştırılır 4.
- Tavaya bir çay bardağı su eklenir ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir 4.
- Üzerine maydanoz serpilerek servis edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: