Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soslu tavuklu makarna yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- yarım paket makarna (250 gram) 1;
- yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ 1;
- 1 adet soğan 1;
- 400 gram tavuk göğsü 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 2 adet domates 1;
- 3 su bardağı sıcak su (600 ml) 1;
- 1 paket krema (200 ml) (yerine 1 su bardağı süt de kullanılabilir) 1;
- 100 gram rendelenmiş kaşar 1;
- 3 dal maydanoz 1.
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğan eklenerek sotelenir 1.
- Soğanların rengi dönünce kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü eklenerek tavuklar kızarıncaya kadar ara ara karıştırılır 1.
- Ezilmiş sarımsak, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır 1.
- Makarna, rendelenmiş domates, krema ve sıcak su eklenerek orta ateşte pişirilmeye bırakılır 1.
- Su çekince rendelenmiş kaşar ve ince kıyılmış maydanoz eklenip tencerenin kapağı kapatılır ve kaşarlar eriyene kadar beklenir 1.
Alternatif olarak, soya soslu tavuklu makarna yapmak için şu malzemeler gereklidir:
- yarım paket spagetti 2;
- 300 gram tavuk göğsü 2;
- 1 havuç 2;
- 1 kapya biber 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- yarım çay bardağı soya sosu 2;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- yarım çay kaşığı toz kırmızı biber 2;
- yarım çay kaşığı karabiber 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2.
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: