Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Penne soslu makarna yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Kremalı mantar soslu penne makarna 1. Geniş bir tavada zeytinyağı ve sarımsak sotelenir, dilimlenmiş mantarlar eklenir ve yüksek ateşte sotelenmeye devam edilir 1. Derin bir tencerede su kaynamaya bırakılır, üzerine penne makarna ilave edilip 8-10 dakika pişirilir 1. Sotelenen mantarların üzerine krema, karabiber ve doğranmış fesleğen eklenip kıvam alana kadar pişirilir 1. Pişen makarna, sosun bulunduğu tavaya ilave edilip, parmesan ve tereyağı eklenerek karıştırılır 1. Son olarak fesleğen eklenip, makarna servis tabağına alınır ve rendelenmiş parmesan ile servis edilir 1.
- Pesto soslu penne makarna 2. Geniş bir tencereye su alınıp kaynatılır, içine tuz eklenerek penne makarna 9-10 dakika pişirilir 2. Uygun bir tavaya sıvı yağ alınıp pesto sosu ve süt kreması eklenerek hafifçe pişirilir 2. Makarna süzülüp tavadaki sosa eklenir ve karıştırılarak sosa bulanması sağlanır 2.
- Patlıcan soslu penne 5. Tencerede zeytinyağı ısıtılır, içine doğranmış domatesler eklenir ve pesto sosu ilave edilip karıştırılır 5. Haşlanıp süzülmüş makarnaya sos eklenir, üzerine doğranmış patlıcanlar eklenip karıştırılır 5.
Makarna tarifleri ve yapılışları, kullanılan malzemelere ve tarife göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: