Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somun ekmeğin farkı, şu özelliklerinde yatmaktadır:
- Şekil: Altı düz, üstü kabarık olup, tam daire şeklinde veya çoğunlukla söğüt yaprağı biçiminde dar ve uzun şekillidir 125.
- Malzeme: Yüksek randımanlı un, maya, tuz ve su kullanılarak üretilir 12.
- Tür: Geleneksel somun ekmeği (beyaz undan yapılan), tam buğday somun ekmeği ve çavdar somun ekmeği gibi çeşitleri bulunur 4.
- Doku: Dış kısmı kabuklu ve gevrek, iç kısmı ise yumuşak ve hava kabarcıklıdır 4.
- Lezzet: Hafif ekşi ve buğdayın doğal tadını yansıtan zengin bir tat profili sunar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: