Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somon fileto fümeleme için gerekli malzemeler:
- 300 gram somon fileto 4;
- 2 yemek kaşığı tuz 4;
- 2 yemek kaşığı şeker 4;
- 1 çay bardağı taze dereotu veya kişniş (isteğe bağlı) 4.
Yapılışı:
- Somon filetoları yıkayın ve kurulayın 4.
- Filetoları bir tabağa yerleştirin ve üzerlerine tuz ve şeker serpin 4.
- Somon filetolarını iyice tuz ve şekerle kaplayın 4.
- Filetoları streç filmle sarın ve buzdolabında 24 saat dinlendirin 4.
- 24 saat sonra somon filetolarını çıkarın ve tuz ve şeker karışımını iyice yıkayın 4.
- Dilimler halinde keserek servis tabağına yerleştirin 4.
- İsteğe bağlı olarak taze dereotu veya kişniş ile süsleyin 4.
Fümeleme aşamaları:
- Brine etme: Balıkları tuzlu ve baharatlı suda en az 8 saat bekletin 1.
- Kurutma: Balıkları serin ve hava akımının iyi olduğu bir yerde 2-3 saat kurutun 1.
- Fümeleme: Kapaklı mangal veya tütsü fırını kullanarak, yaş olmayan ağaç talaşı ve odunların dumanıyla fümeleyin 35.
Fümelenmiş somon, buzdolabında 10 gün, dondurucuda ise 6 ay saklanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: