Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Söke Pidesi'nin bazı özellikleri:
- Hamur: Pide için özel olarak seçilen kıyma, yağsız olmalı ve zeytin kömürlü fırında kavrulur 14.
- İç harç: Kavrulmuş kıymanın içine taze biber, maydanoz, domates ve yumurta eklenir 15.
- Pişirme: Pide, aynı fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir 14. Zeytin odunu ateşi, pidenin lezzetine özel bir aroma katar 14.
- Kendine özgü tat: Söke Pidesi, bu pişirme yöntemi ve malzeme seçimiyle coğrafi işaretle koruma altına alınmıştır 14.
- Çeşit: Tahinli Söke Pidesi de bulunmaktadır 3. Bu pide, taze açılmış hamurun üzerine bolca sürülen tahin ile hazırlanır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: