Buradasın
Sakarya söğüşü nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sakarya söğüşü, genellikle domates ve salatalık söğüş olarak bilinir ve yapımı oldukça basittir. İşte tarifi:
Malzemeler:
- 2 adet kırmızı sert domates 1
- 2 adet salatalık 1
- 1-2 adet yeşil sivribiber 1
- 1 adet limon 1
- 1 fincan zeytinyağı 1
- Tuz 1
Hazırlanışı:
- Domates, salatalık ve biberleri yıkayın 1.
- Domatesleri ortadan ikiye kesip, yarım cm. kalınlıkta yarım daireler halinde kesin ve salata tabağına dizin 1.
- Domateslerin yanına salatalıkların kabuklarını soyup, dilim dilim kesilmiş olarak dizin 1.
- Aralarına uzun uzun kesilmiş veya ince ince doğranmış biberleri ekleyin 1.
- Limonun suyunu sıkıp, tuz ve zeytinyağı ile karıştırın 1.
- Sosu, salata sofraya alınacağı zaman döküp servis edin 1.
Ayrıca, dana söğüş olarak da bilinen bir et yemeği tarifi de mevcuttur:
Malzemeler:
- 300 gr dana but 2
- 1 adet küçük kuru soğan 2
- 2-3 sap maydanoz 2
- 1-2 diş kuru karanfil 2
- 1 adet defneyaprağı 2
- 7 su bardağı su 2
- Tuz 2
- Karabiber 2
Hazırlanışı:
- Dana etini yıkayıp tencereye alın ve üzerine suyu ilave edin 2.
- Harlı ateşte kaynamaya bırakın, su kaynamaya başlayınca tüm malzemeyi ekleyin ve ateşi kısın 2.
- Kapağı kapalı olarak et yumuşayana kadar pişirin 2.
- Pişen eti temiz bir bez yardımıyla kurulayın 2.
- Mutfak tezgahına temiz bir tülbent serin ve eti bu tülbentle sararak servis yapıncaya kadar dinlendirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: