• Buradasın

    Sakarya söğüşü nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sakarya söğüşü, genellikle domates ve salatalık söğüş olarak bilinir ve yapımı oldukça basittir. İşte tarifi:
    Malzemeler:
    • 2 adet kırmızı sert domates 1
    • 2 adet salatalık 1
    • 1-2 adet yeşil sivribiber 1
    • 1 adet limon 1
    • 1 fincan zeytinyağı 1
    • Tuz 1
    Hazırlanışı:
    1. Domates, salatalık ve biberleri yıkayın 1.
    2. Domatesleri ortadan ikiye kesip, yarım cm. kalınlıkta yarım daireler halinde kesin ve salata tabağına dizin 1.
    3. Domateslerin yanına salatalıkların kabuklarını soyup, dilim dilim kesilmiş olarak dizin 1.
    4. Aralarına uzun uzun kesilmiş veya ince ince doğranmış biberleri ekleyin 1.
    5. Limonun suyunu sıkıp, tuz ve zeytinyağı ile karıştırın 1.
    6. Sosu, salata sofraya alınacağı zaman döküp servis edin 1.
    Ayrıca, dana söğüş olarak da bilinen bir et yemeği tarifi de mevcuttur:
    Malzemeler:
    • 300 gr dana but 2
    • 1 adet küçük kuru soğan 2
    • 2-3 sap maydanoz 2
    • 1-2 diş kuru karanfil 2
    • 1 adet defneyaprağı 2
    • 7 su bardağı su 2
    • Tuz 2
    • Karabiber 2
    Hazırlanışı:
    1. Dana etini yıkayıp tencereye alın ve üzerine suyu ilave edin 2.
    2. Harlı ateşte kaynamaya bırakın, su kaynamaya başlayınca tüm malzemeyi ekleyin ve ateşi kısın 2.
    3. Kapağı kapalı olarak et yumuşayana kadar pişirin 2.
    4. Pişen eti temiz bir bez yardımıyla kurulayın 2.
    5. Mutfak tezgahına temiz bir tülbent serin ve eti bu tülbentle sararak servis yapıncaya kadar dinlendirin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: