Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğuk mezeler arasında öne çıkanlar:
- Humus 14. Nohut, tahin, sarımsak ve limon suyu ile hazırlanır 4.
- Şakşuka 12. Patlıcan, biber, domates ve sarımsak içerir 1.
- Haydari 34. Yoğurt, sarımsak ve baharatlarla yapılır 3.
- Pancarlı humus 3. Klasik humustan farklı olarak pancar içerir 3.
- Tzatziki 4. Yoğurt, salatalık, sarımsak, zeytinyağı ve taze otlarla hazırlanır 4.
Soğuk etler arasında ise hindi terin, somon füme pate ve naneli Çerkes tavuğu gibi örnekler verilebilir 5.
Soğuk meze ve et çeşitlerinin tam listesine şu sitelerden ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: