Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğuk hava depolarının sıcaklığı, depolanan ürünün türüne göre değişiklik gösterir:
- Serin depolama: 8 ile 15 derece arası 4.
- Soğuk depolama: 2 ile 8 derece arası 4.
- Buzdolabı depolama: -4 ile 2 derece arası 4.
- Donuk depolama: -40 ile 0 derece arası 4.
- Dondurulmuş ürünler: -18 derece veya daha düşük 45.
Örneğin, et ürünleri 0-1,7 derece sıcaklıkta ve %95 nem içeren soğuk koşullarda muhafaza edilmelidir 24. Meyve ve sebzeler için 0 ile 10 derece arası sıcaklık ve %85 nem önerilir 4.
Soğuk hava deposunun sıcaklığı, ürünün donma sıcaklığından 1 veya 2 derece daha yüksek olacak şekilde ayarlanmalıdır 15.
Soğuk hava deposunun sıcaklık ve nem oranı, kalibre edilmiş cihazlarla izlenmeli ve kaydedilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: