Soğanın ölmemesi (filizlenmemesi) için aşağıdaki önlemler alınmalıdır: 1. Kuru ve serin bir yerde saklama: Soğanları kuru, soğuk bir yerde muhafaza etmek gereklidir. 2. Havalandırma: Soğanların bulunduğu ortamın havalandırması iyi olmalıdır. 3. Nemden uzak tutma: Soğanların üzerindeki nemi gidermek için satın alındıktan sonra bir süre kuru bez üzerinde bekletmek faydalı olacaktır. 4. Güneş ışığı almama: Soğanları doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamak çürümeyi önler. 5. Fermuarlı poşet kullanmama: Soğanları poşet veya torbada saklamak yerine, hava alabilen kaplarda saklamak daha iyidir. Buzdolabında saklamak, soğanların nemlenmesine ve dolayısıyla filizlenmesine neden olabilir.