• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Soğan kavururken neden pembeleşir?

    • Gıda
    • Pişirme
    • Soğan
    • RenkDeğişimi

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A close-up of golden-brown onions sizzling in a copper pan, releasing aromatic steam, with a warm kitchen backdrop and a wooden spoon resting nearby.
    Soğan kavururken pembeleşmesinin nedeni, soğanların diriliğini yitirerek hafif pembemsi ve kahverengimsi bir görünüm almasıdır 1. Bu durum, soğanların içindeki suyun buharlaşması ve yağın renginin değişmesi sonucu oluşur 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. mutfaktanelervar.wordpress.com
        1
      2. kevserinmutfagi.com
        2
      3. sogan.gen.tr
        3
      4. cizremgazetesi.com
        4
      5. dayibilir.com
        5
    • Soğan kavururken hangi yağ türü kullanılmalıdır?

    • Soğanın rengi pişirme süresini etkiler mi?

    • Soğanların diriliğini yitirmesi nasıl önlenir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Soğan kavurmasında hangi yağ kullanılır?

    Soğan kavurmasında tereyağı, ayçiçek yağı, zeytinyağı gibi çeşitli yağlar kullanılabilir. Yağ miktarı, soğanların tencerenin ortasında toplandığında kenarlarda da yağ kalacak kadar olmalıdır.
    • Gıda
    • Tarif
    • Yağlar
    • Soğan
    5 kaynak

    Soğanın pembeleşmemesi için ne yapmalı?

    Soğanın pembeleşmemesi için şu adımlar izlenebilir: Kısık ateş kullanımı: Soğanlar kısık ateşte kavrulmalıdır. Yeterli yağ kullanımı: Soğanın iyi kavrulması için yeterli miktarda yağ kullanılmalıdır. Süre: Soğanların kavrulma süresi, soğanın cinsine göre değişir. Tencere: Geç ısınıp geç soğuyan, kalın tabanlı tencereler tercih edilmelidir. Tencerenin kapağı: Soğanlar tencerenin kapağı açık şekilde kavrulmalıdır. Ayrıca, soğanın pembeleşmemesi, soğanın yeşil renge dönmesi anlamına gelebilir ve bu durum, kuru fasulyenin püf noktasının gerçekleşmemesi ile ilgili olabilir.
    • Bahçecilik
    • BitkiBakımı
    • Soğan
    • ToprakAnalizi
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"4reg0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fsogan-kavururken-neden-pembelesir-2599343585%3Flr%3D213%26ncrnd%3D48237","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"3876070011757034121","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757034127543997-13295974079727408076-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-239-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4regw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"4reg1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4regw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"4reg2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Soğan kavururken pembeleşmesinin nedeni, **soğanların diriliğini yitirerek hafif pembemsi ve kahverengimsi bir görünüm almasıdır** [```1```](https://mutfaktanelervar.wordpress.com/2009/02/10/soganin-pembelesmesi/). Bu durum, soğanların içindeki suyun buharlaşması ve yağın renginin değişmesi sonucu oluşur [```2```](https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://mutfaktanelervar.wordpress.com/2009/02/10/soganin-pembelesmesi/","title":"Soğanın Pembeleşmesi | Mutfakta Neler Var","shownUrl":"https://mutfaktanelervar.wordpress.com/2009/02/10/soganin-pembelesmesi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html","title":"Soğan Kavurmanın Püf Noktaları | Kevserin Mutfağı - Yemek...","shownUrl":"https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.sogan.gen.tr/sogan-pembelesmesi-nedir-ve-nasil-olusur.html","title":"Soğan Pembeleşmesi Nedir ve Nasıl Oluşur?","shownUrl":"https://www.sogan.gen.tr/sogan-pembelesmesi-nedir-ve-nasil-olusur.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://cizremgazetesi.com/yasam/sogan-kavururken-yapilan-hata-lezzetini-kacirmamak-icin-tekrar-etmeyin-32369.html","title":"Soğan Kavururken Yapılan Hata... Lezzetini Kaçırmamak İçin...","shownUrl":"https://cizremgazetesi.com/yasam/sogan-kavururken-yapilan-hata-lezzetini-kacirmamak-icin-tekrar-etmeyin-32369.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.dayibilir.com/soru/412119/sogan-pembelesmesi-ne-demek","title":"Soğan Pembeleşmesi Ne Demek?-412119...","shownUrl":"https://www.dayibilir.com/soru/412119/sogan-pembelesmesi-ne-demek","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Soğan kavururken neden pembeleşir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/sogan","text":"Soğan"},{"href":"/yacevap/t/renkdegisimi","text":"RenkDeğişimi"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Soğan kavururken hangi yağ türü kullanılmalıdır?","url":"/search?text=So%C4%9Fan+kavururken+hangi+ya%C4%9F+kullan%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Soğanın rengi pişirme süresini etkiler mi?","url":"/search?text=So%C4%9Fan%C4%B1n+rengi+pi%C5%9Firme+s%C3%BCresini+etkiler+mi%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Soğanların diriliğini yitirmesi nasıl önlenir?","url":"/search?text=So%C4%9Fanlar%C4%B1n+dirili%C4%9Fini+yitirmemesi+i%C3%A7in+ne+yapmal%C4%B1%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=So%C4%9Fan+kavururken+neden+pembele%C5%9Fir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A close-up of golden-brown onions sizzling in a copper pan, releasing aromatic steam, with a warm kitchen backdrop and a wooden spoon resting nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-bkotloUiLUuinHmLQ43w/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"3876070011757034121","reqid":"1757034127543997-13295974079727408076-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-239-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757034127543997-13295974079727408076-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-239-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4regw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"4reg3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dirilispostasi.com/sogan-kavurmasinin-en-lezzetli-hali?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://restorandunyasi.com/yemek-tarifleri/sogan-ve-salca-kavurmanin-puf-noktalari-lezzet-sirlari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/sogan-kavurmasi-2548520/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezzetperisi.com/yemek-pisirme-teknikleri/sogan-kavurmanin-efsanevi-lezzeti-soslarin-temeli/218438?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.besindegeri.gen.tr/sogan-kavurmasi.html?size=16&stub=1"],"header":"Soğan kavurmasında hangi yağ kullanılır?","teaser":"Soğan kavurmasında tereyağı, ayçiçek yağı, zeytinyağı gibi çeşitli yağlar kullanılabilir. Yağ miktarı, soğanların tencerenin ortasında toplandığında kenarlarda da yağ kalacak kadar olmalıdır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/sogan-kavurmasinda-hangi-yag-kullanilir-1924794487","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"Tarif"},{"href":"/yacevap/t/yaglar","text":"Yağlar"},{"href":"/yacevap/t/sogan","text":"Soğan"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sogan.gen.tr/sogan-pembelesmesi-nedir-ve-nasil-olusur.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaktanelervar.wordpress.com/2009/02/10/soganin-pembelesmesi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://habersizseniz.com/soganin-filizlenmemesi-icin-ne-yapmali/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.instagram.com/p/C0T21bxquwG/?size=16&stub=1"],"header":"Soğanın pembeleşmemesi için ne yapmalı?","teaser":"Soğanın pembeleşmemesi için şu adımlar izlenebilir: Kısık ateş kullanımı: Soğanlar kısık ateşte kavrulmalıdır. Yeterli yağ kullanımı: Soğanın iyi kavrulması için yeterli miktarda yağ kullanılmalıdır. Süre: Soğanların kavrulma süresi, soğanın cinsine göre değişir. Tencere: Geç ısınıp geç soğuyan, kalın tabanlı tencereler tercih edilmelidir. Tencerenin kapağı: Soğanlar tencerenin kapağı açık şekilde kavrulmalıdır. Ayrıca, soğanın pembeleşmemesi, soğanın yeşil renge dönmesi anlamına gelebilir ve bu durum, kuru fasulyenin püf noktasının gerçekleşmemesi ile ilgili olabilir.","href":"/yacevap/c/faydali-ipuclari/q/soganin-pembelesmemesi-icin-ne-yapmali-1389744152","tags":[{"href":"/yacevap/t/bahcecilik","text":"Bahçecilik"},{"href":"/yacevap/t/bitkibakimi","text":"BitkiBakımı"},{"href":"/yacevap/t/sogan","text":"Soğan"},{"href":"/yacevap/t/toprakanalizi","text":"ToprakAnalizi"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4regw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"4reg4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4regw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"4reg5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4regw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}