Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah ve turuncu havuç arasındaki temel farklar şunlardır:
- Renk: Siyah havuç, antosiyanin adı verilen bir antioksidan bileşiğe sahip olduğu için koyu mor-siyah renge sahiptir 13. Turuncu havuç ise beta karoten içerir ve bu da ona turuncu rengini verir 12.
- Tat ve Aroma: Siyah havuç, tatlılığının yanı sıra hafif acımsı bir aromaya da sahiptir 1.
- Besin Değeri: Siyah havuç, turuncu havuca göre daha fazla antioksidan, özellikle de K ve C vitaminleri açısından zengindir 13.
- Kullanım Alanı: Siyah havuç, genellikle şalgam suyu yapımında kullanılırken, turuncu havuç daha geniş bir tüketim alanına sahiptir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: