Buradasın
Sirke ile peynir nasıl kestirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sirke ile peynir kesmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması 12. Tam yağlı süt (pastörize veya taze) ve elma ya da üzüm sirkesi gereklidir 12.
- Sütün hazırlanması 1. Tencere içindeki süt, kaynama noktasına gelmeden önce sirke ilave edilir 1. Yaklaşık 4 litre süt için yarım çay bardağı sirke yeterlidir 1.
- Kaynatma 1. Kaynama işlemi, tortular yüzeyde tam anlamıyla toplanana kadar devam eder 1. Bu aşamada isteğe bağlı olarak tuz eklenebilir 1.
- Tortuların toplanması 1. Kevgir veya süzgeç yardımıyla tortular bir kaba aktarılır 1.
- Suyun süzülmesi 1. Tortular, tülbentin içine alınıp yüksek bir yere asılarak fazla suları süzdürülür 1. Bu işlem 20 dakika kadar sürer 1.
- Peynirin şekillendirilmesi 1. Tülbentten çıkarılan peynir, ağırlık konularak 2-3 saat bekletilir 1.
Sirke ile peynir yapımı, hijyen ve güvenlik açısından dikkatli olunmasını gerektirir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: