Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda sinerjisi, birden fazla bileşenin bir araya geldiğinde oluşturduğu birleşik etkinin, tek tek aynı bileşenlerin sağladığı etkiden daha güçlü veya faydalı olması durumudur 13.
Bazı gıda sinerjileri:
- Domates ve zeytinyağı: Domatesin likopeni, zeytinyağının yağ içeriği sayesinde daha iyi emilir 14.
- Yeşil çay ve limon: Yeşil çaydaki kateşinler, limonun C vitamini ile bir araya geldiğinde vücut tarafından daha iyi emilir 14.
- Ispanak ve narenciye: Ispanaktaki demir, C vitamini içeren narenciye ile tüketildiğinde daha iyi emilir 1.
- Yulaf ve yoğurt: Yulafın lif içeriği ve yoğurttaki probiyotikler bir arada daha faydalı hale gelir 1.
- Sarımsak ve soğan: Her ikisi de sülfür bileşenleri içerir, bu da vücutta antienflamatuar etkiyi güçlendirir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: