Kaşarlı Simit Yapımı Tarifi: Malzemeler: - 1,5 su bardağı ılık süt - 3/4 su bardağı sıvı yağ - 100 gram oda sıcaklığında tereyağı - 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt - 1 yemek kaşığı toz şeker - 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz - 1 paket instant maya - 4 su bardağı un (yumuşak bir hamur olacak) - 1 kase kaşar peyniri - 1 kase susam - 1/2 çay bardağı pekmez - 1 çay bardağı su Yapılışı: 1. Süt, maya ve toz şekeri yoğurma kabına alın. 2. Fırını önceden 180 derece alt üst ayarda ısıtın. 3. Süre sonunda diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 4. Yoğurma kabının etrafını bir sofra ile sarın, üzerini kapatıp hamuru 30 dakika kadar mayalandırın. 5. Yumurta büyüklüğünde bezeler alıp ortasına kaşar koyun ve oval şeklinde kapatın. 6. Pekmez ve suyu karıştırın. 7. Hazırlanan simitleri önce pekmezli suya, sonra kavrulmuş susama bulayın. 8. Tepsiye alıp 15 dakika kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin. 9. Kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.