Buradasın
Silikonlu kapkek kalıbı nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Silikon kapkek kalıbını kullanmak için aşağıdaki adımlar takip edilebilir:
- İlk kullanım öncesi temizlik: Ilık su ve deterjanla kalıp temizlenir, bol su ile durulanır ve kurulanır 12.
- Yağlama: Yapışmaz özelliği olsa da, kekin daha kolay çıkması için her taraf yağlanır 12. Yağlama için tereyağı, sıvı yağ veya sprey yağlar kullanılabilir 12.
- Fırının ısıtılması: Fırın, kek tarifine uygun sıcaklığa getirilir 13.
- Kalıbın yerleştirilmesi: Silikon kalıp, fırın tepsisine yerleştirilerek sabitlenir 13.
- Pişirme: Hazırlanan kek harcı kalıba dökülür ve belirtilen sıcaklık ve sürede pişirilir 13.
- Soğutma ve çıkarma: Kek piştikten sonra kalıptan çıkarmak için soğuması beklenir 13. Kalıbın yanları hafifçe esnetilerek veya bir tahta spatula ile yanlar gevşetilir 13.
- Sonraki kullanım için temizlik: Kalıp, ılık su ve deterjanla temizlenerek kurutulur 12. Bulaşık makinesinde yıkamak önerilmez 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: