Buradasın
Silikonlu kapkek kalıbı nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Silikonlu kapkek kalıbını kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin:
- Hazırlık: Kek harcını kalıbın ölçüsüne uygun olarak hazırlayın 1.
- Kalıbı yağlayın: Yüksek kaliteli silikon kalıplar genellikle yağ gerektirmez, ancak yapışmayı önlemek için kalıbın her yerine az miktarda sıvı yağ veya erimiş tereyağı sürebilirsiniz 13.
- Fırını ısıtın: Kalıbı fırına koymadan önce ortalama 180 derece sıcaklıkta fırını ısıtın 1.
- Kalıbı yerleştirin: Silikon kalıbı, fırına ait metal bir tepsi üzerine yerleştirerek sabitleyin 1.
- Pişirme süresi: Minik kalıplar için ortalama 20 dakika, büyük ve derin kalıplar için ise 45 dakika kadar pişirin 1.
- Keki çıkarın: Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve kalıbı dinlendirmek için güvenli bir alana alın 1. Yaklaşık 10 dakika dinlenen kalıbın kenarlarına hafifçe bastırarak kekin ayrılmasını sağlayın 1.
- Kalıbı temizleyin: Keki çıkardıktan sonra kalıbı suyla doldurup 5-10 dakika bekletin, ardından yumuşak bir sünger ve bulaşık deterjanı ile temizleyin 1. Kalıp tamamen kuruduktan sonra yeniden kullanabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: