Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıkma hamur yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- Hamur için: 450 gram un, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 250 ml su 1.
- İç harç için: 250 gram lor peyniri, 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış), 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz 1.
- Üzeri için: 3 yemek kaşığı tereyağı 1.
Yapılışı:
- Bir yoğurma kabında hamur malzemelerini birleştirip yoğurun 1.
- Kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika dinlendirin 1.
- Bir tavada yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağ ile kavurun, ardından peyniri ekleyip karıştırın 1. Tuz, pul biber ve karabiberi ekleyin ve ocaktan alın 1.
- Dinlenen hamurdan 10 eşit parça çıkarıp bezeler oluşturun ve unlanmış tezgahta kahvaltı tabağı büyüklüğünde açın 1.
- Isıttığınız tavaya açtığınız hamurlardan birini yerleştirin, çatal ile birkaç adet delik açın ve hamuru arkalı önlü pişirin 1.
- Pişirdiğiniz hamura sıcakken tereyağı sürün, hazırladığınız harçtan koyup sıkı sıkı sarın ve servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: