Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Özellikleri:
- Et: Genellikle kuzu eti kullanılır ve etin bütün bir şekilde veya büyük parçalar halinde odun ateşinde pişirilmesiyle hazırlanır 12.
- Pişirme: Çamur ile kapağı kapatılmış bir kuyuda odun ateşi ile pişirilir 15. Bu yöntem, etin doğal tatlarının kaybolmamasını ve etin yüksek lezzetle pişmesini sağlar 1.
- Servis: İnce dilimler halinde sunulur ve yanında ince bulgur pilavı, taze sebzeler veya yöresel pide ile servis edilir 1.
Siirt büryan kebabı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 27 Temmuz 2003 tarihinde "Siirt büryan kebabı" adıyla coğrafi işaretle tescillenmiştir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: