Buradasın
Sicilya usulü levrek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sicilya usulü levrek yapmak için gerekli malzemeler:
- 800 g levrek fileto 25;
- 100 g siyah zeytin 25;
- 100 g kapari 25;
- 30 g sarımsak 25;
- 200 g çok küçük doğranmış domates 25;
- 20 g ince doğranmış maydanoz 25;
- 30 g kekik 25;
- 100 g domates sosu 25;
- 140 ml beyaz şarap 25.
Yapılışı:
- Zeytinyağını bir tavaya alıp sarımsaklarla birlikte kavurun 25.
- Kapari, siyah zeytin, kekik ve domatesi ekleyip birkaç dakika pişirin 25.
- Beyaz şarap ve domates sosunu ilave edin, 5 dakika daha pişirin 25.
- Balık filetolarını karışıma ekleyin ve birkaç dakika pişirin 25.
- Malzemeleri alüminyum folyoya sarın ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 8-10 dakika pişirin 25.
- Fırından aldıktan sonra folyoyu açın ve üzerine maydanoz serperek servis edin 25.
Alternatif olarak, Sicilya usulü levrek tarifi için şu site de kullanılabilir:
- sagliklibirsen.com 3.
Ayrıca, TikTok'ta da Sicilya usulü levrek tarifi ve lezzeti hakkında bilgiler bulunmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: