Buradasın
Sicilya usulü levrek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sicilya usulü levrek tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 800 g levrek fileto 12
- 100 g siyah zeytin 12
- 100 g kapari 12
- 30 g sarımsak 12
- 200 g domates (çok küçük doğranmış) 12
- 20 g maydanoz (ince doğranmış) 1
- 30 g kekik 1
- 100 g domates sosu 1
- 140 ml beyaz şarap 12
Yapılışı:
- Zeytinyağını bir tavaya alıp sarımsaklarla birlikte kavurun 12.
- Kapari, siyah zeytin, kekik ve domatesi ekleyip birkaç dakika pişirin 12.
- Beyaz şarap ve domates sosunu ilave ederek 5 dakika daha pişirin ve balık filetolarını karışıma ekleyin 12.
- Birkaç dakika pişmesini bekledikten sonra tüm malzemeleri alüminyum folyoya aktararak boşluk bırakmadan iyice sarın 12.
- Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 8-10 dakika pişirin 12.
- Fırından aldıktan sonra folyo kaplamayı açın ve üzerine maydanoz serptikten sonra servis edin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: