Buradasın
Levrek buğulama en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Levrek buğulama en güzel şekilde aşağıdaki adımlarla yapılabilir:
- Malzemeler: 1 kg levrek, 1 domates, 10 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz 1.
- Hazırlık: Temizlenmiş ve doğranmış balıklar tuzlanarak süzgeçte bekletilir 1. Uygun bir tepsiye alınan balıkların üzerine suyu eklenir ve domates püre halinde doğranıp sarımsaklar iri iri doğranır 1.
- Pişirme: Normal ateşte 5-10 dakika pişen yemeğe sıvı yağ ve tereyağı eklenerek kapağı kapatılır 1. Ateşin altı açılarak harlı ateşte 30-35 dakika pişirilip sıcak servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: