Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıcaklığa bağlı bozulmaları önlemek için aşağıdaki adımlar atılabilir:
- Gıda Güvenliği:
- Yemekleri hazırladıktan sonra hemen tüketmek 5.
- Et, yumurta ve süt ürünlerini 70°C'ye kadar iyice pişirmek 5.
- Gıdaları buzdolabında 5°C altında, sıcak servislerde 60°C üstünde tutmak 5.
- Dondurulmuş ürünleri tamamen çözmeden pişirmemek 5.
- Çiğ ve pişmiş gıdalar için ayrı kesme tahtası ve bıçak kullanmak 5.
- Hijyen kurallarına dikkat etmek 5.
- Kişisel Sağlık:
- Susamasanız bile bol su içmek 14.
- Açık hava etkinliklerini dikkatlice planlamak 4.
- Soğuk duş veya banyo yapmak 4.
- Bol, hafif, açık renkli giysiler ve güneş koruyucuları kullanmak 4.
- Arkadaş veya komşuları kontrol etmek 4.
- Çocukları ve evcil hayvanları araçlarda yalnız bırakmamak 4.
- Sıcaklıkla ilgili gelişmeler için haberleri takip etmek 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: