Buradasın
Şevketi bostanlı levrek nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şevketi bostanlı levrek pişirmek için gerekli malzemeler:
- 150 gr haşlanmış şevketi bostan (kök kısmı) 1;
- 200 gr fileto levrek 1;
- 1 çay bardağı süt 1;
- 2 yemek kaşığı krema 1;
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1;
- 1 tatlı kaşığı soya sosu 1;
- 1 çay kaşığı silme kimyon, karabiber, zerdeçal ve tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
- 2 su bardağı çiçek yağı (kızartma için) 1.
Hazırlanışı:
- Önceden haşlanmış şevketi bostanı julyen kesip, derin bir tavaya alın ve süt, krema, tereyağı, nar ekşisi, soya sosu ve baharatları ekleyerek sos kıvamına gelinceye kadar pişirin 1.
- Balıkları unlayıp kızgın yağda kızartın 1.
- Fazla yağlarını aldıktan sonra şevketi bostanları üzerine dizin 2.
- Servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: