• Buradasın

    Şevketi Bostan ile hangi balık iyi gider?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Levrek, şevketi bostan ile iyi giden balıklardan biridir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şevket-i bostanın yanına ne gider?

    Şevket-i bostanın yanına nohutlu pilav ve yoğurt genellikle tercih edilir. Salatalar ve zeytinyağlı mezeler de bu lezzetli yemeğin yanında sunulabilecek diğer seçenekler arasındadır.

    Şevketi Bostan hangi mezeyle yenir?

    Şevketi bostan, acılı ezme ile birlikte servis edilebilir.

    Şevketi Bostan'ın en güzel hangi yemeği yapılır?

    Şevketi Bostan'ın en güzel yemeği olarak kuzu etli şevketi bostan tarifi önerilmektedir. Malzemeler: - 500 g ayıklanmış ve iri doğranmış şevket-i bostan - 250 g kuzu kuşbaşı - 1 orta boy soğan - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 1 limon suyu - 1 yumurta sarısı - 1 yemek kaşığı un - Tuz Yapılışı: 1. Etleri tencereye alıp zeytinyağı ve soğanı ilave edip kavurun. 2. Soğanlar hafif sararınca tuz ve şevket-i bostanı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. 3. Yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın ve yemeğe karıştırın. 4. Terbiyeyi yemeğe ekleyip 1-2 dakika kaynatın ve yemeğin altını kapatın. 5. Sıcak olarak servis yapın.

    Şevketi bostanlı levrek nasıl pişirilir?

    Şevketi bostanlı levrek pişirmek için gerekli malzemeler: 150 gr haşlanmış şevketi bostan (kök kısmı); 200 gr fileto levrek; 1 çay bardağı süt; 2 yemek kaşığı krema; 1 tatlı kaşığı nar ekşisi; 1 tatlı kaşığı soya sosu; 1 çay kaşığı silme kimyon, karabiber, zerdeçal ve tuz; 1 tatlı kaşığı tereyağı; 2 su bardağı çiçek yağı (kızartma için). Hazırlanışı: 1. Önceden haşlanmış şevketi bostanı julyen kesip, derin bir tavaya alın ve süt, krema, tereyağı, nar ekşisi, soya sosu ve baharatları ekleyerek sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. 2. Balıkları unlayıp kızgın yağda kızartın. 3. Fazla yağlarını aldıktan sonra şevketi bostanları üzerine dizin. 4. Servis edin.