Şevketi Bostan'ın en güzel yemeği olarak kuzu etli şevketi bostan tarifi önerilmektedir. Malzemeler: - 500 g ayıklanmış ve iri doğranmış şevket-i bostan - 250 g kuzu kuşbaşı - 1 orta boy soğan - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 1 limon suyu - 1 yumurta sarısı - 1 yemek kaşığı un - Tuz Yapılışı: 1. Etleri tencereye alıp zeytinyağı ve soğanı ilave edip kavurun. 2. Soğanlar hafif sararınca tuz ve şevket-i bostanı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. 3. Yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın ve yemeğe karıştırın. 4. Terbiyeyi yemeğe ekleyip 1-2 dakika kaynatın ve yemeğin altını kapatın. 5. Sıcak olarak servis yapın.